HET DIERENDOODBOEK. 🖤

De dood is onderdeel van het leven – ook in het dierenrijk, waar ieders dood een ander zijn brood is. Maar het is meer dan eten of gegeten worden. Ken jij alle manieren waarop dieren zichzelf of hun familie verdedigen? En wist je dat sommige dieren zichzelf opofferen voor de groep? Kunnen dieren rouw ervaren? Hoe zit het eigenlijk met uitgestorven diersoorten? En wat is de invloed van de mens op dierendood? Dat en meer ontdek je in Het dierendoodboek!

Dit boek is geschikt voor echte weetjesvreters! Dit is zo tof gedaan. 😊

Het hele boek staat vol met weetjes die ervoor zorgen dat je enthousiast wordt over de dieren die op de bladzijde staan en er dus meer over wilt lezen. Gelukkig kan dit ook, want naast de vele weetjes staan er ook grote stukken tekst die meer de verdieping in gaan over de dieren. Dit zorgt ervoor dat het boek voor veel verschillende lezers aantrekkelijk kan zijn. Daarbij staan er ontzettend veel levensechte illustraties in, met daaromheen de informatie over het dier, die mij nóg enthousiaster maakte om meer te weten te komen over dit dier.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • mannetjesleeuwen bijna nooit jagen, omdat hun manen teveel opvallen?
  • een gifkikker niet giftig wordt geboren, maar giftig wordt door de mieren die hij eet?
  • de zwarte weduwe zo heet, omdat ze haar mannetje na het paren opeet?
  • er vegetarische piranha’s bestaan?
  • baby zandtijgerhaaitjes elkaar opeten in de baarmoeder?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit boek.

Ik heb er echt ontzettend van genoten om dit boek te lezen en werd steeds enthousiaster naarmate ik weer nieuwe dingen las. ☺️

Eén nadeel aldus mijn zoon Puck (4): ‘Er zit wel weinig bloed in dit boek, mam. Dat is jammer!’ 😂

Auteur/illustrator: Stern Nijland

Uitgeverij: Lemniscaat

Leeftijd: vanaf ca. 9 jaar