Mona Lisa kennen we allemaal, maar ze is niet de enige ster die wat te vertellen heeft…
In deze wandeling-vol-humor ontmoet je de onderwerpen van 30 beroemde kunstwerken. Er valt over ieder van hen wel een verhaal te vertellen dat minstens zo interessant is als dat van Mona Lisa. Van Venus van Milo en de Grote Sfinx uit Egypte tot aan de Kantwerkster van Vermeer, ze leggen je graag uit wat hen zo bijzonder maakt.
–
Als je kinderen enthousiast wilt maken over kunst móet je dit boek met ze gaan lezen!
Jeetje wat is dit leuk gedaan zeg. 😊
–
Een jaloerse dame die niet begrijpt waarom er zo’n Mona Lisa-manie (heerlijk woord haha) is, want zij is toch op precies dezelfde manier geschilderd als zij?
Venus van Milo die vroeger helemaal niet was gehuld in mooi wit marmer, maar juist in super felle kleuren was geverfd.
En een bruidspaar die niet de ster waren op hun eigen bruiloft, maar Jezus.
Zo staat dit hele boek vol met ontzettend grappige verhalen verteld door het kunstwerk zelf. Vol zelfspot, jaloezie, boosheid, blijheid, bescheidenheid, maar vooral vol informatie.
–
Omdat de schrijfstijl zo ontzettend leuk is vergeet je bijna dat het over een kunstwerk gaat. Dit klinkt misschien wat gek, maar er zijn niet heel veel kinderen die uit zichzelf een boek over oude kunst zullen pakken. Daarom is het juist zo leuk om dit boek te gebruiken tijdens bijvoorbeeld je lessen. Het laat de kinderen zien dat kunst interessant is, er vaak een geweldig verhaal achter zit, maar vooral ook dat het leuk is. Of je het nou mooi vindt of niet.
–
Dus hup! Haal dit boek bij je plaatselijke boekenwinkel of je bieb en ga ermee aan de slag. Je zult zien dat de kinderen er enthousiast over zullen worden en die enthousiasme kun je dan gelijk weer inzetten voor een tof museumbezoek om het kunstwerk in het echt te zien. 😁
Leuk detail ook, is dat bij ieder kunstwerk een illustratie is getekend door Quentin Blake, je weet wel.. de illustrator van alle Roald Dahl boeken. 😍
–
Auteur: Alice Harman
Illustrator: Quentin Blake
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: vanaf ca. 9 jaar, maar voorlezen kan eerder.